Szellőztető berendezéssel lakóépületek, irodák, nagyobb terek levegő cseréjét tudjuk megoldani ablak nyitogatása nélkül. A bent elhasznált levegő a szellőztető rendszeren keresztül jut a külvilágba, s onnan pótolja a friss levegőt, melyet megszűrve a portól, pollenektől kerül vissza a lakóépületbe. Ennek köszönhetően folyamatosan friss levegőt tud biztosítani. Az elhasznált levegővel együtt a párától is megszabadulhatunk, így a nagy hőingadozások mellett sem fog kialakulni a penész a falakon.

Hővisszanyerő szellőztetés, ventilátor

A szellőztetés egy korszerűbb és energiatakarékosabb változata a hővisszanyerő szellőztető rendszer. Kiknek ajáljuk? Mindenkinek! Forgalmas út mellett lakik, és nem tudja kinyitni az ablakot a zaj és a por miatt, vagy allergiában szenved, illetve télen gyorsan lehűl, nyáron meg hamar felforrósodik a lakás az ablak nyitogatása mellett, akkor a hővisszanyerő szellőztető a tökéletes megoldás.
A benti levegőt kiszűri és helyébe egy kezelt, majdnem azonos hőmérsékletű levegőt fúj vissza a lakótérbe. Manapság kiemelt szerepet kap az energia megtakarítás. Az épületek nyílászáróit kicseréljük, a falakat leszigeteljük, hogy minél kevesebb hő távozzon, de ezzel megakadályozzuk a házak természetes lélegzését, a pára nem tud távozni és a hidegebb oldalon elkezd nedvesedni a fal. Ennek következtében előbb utóbb megjelenik a penész. A szellőztető berendezés folyamatos levegőcserét hajt végre, ez által mindig friss, megfelelő minőségű levegő jut az épületekbe és a szárazabb levegő mellett nem tud kialakulni a penész a falakon.

Midea HRV Hővisszanyerős szellőztető rendszer.

A Midea keresztáramú hővisszanyerő segítségével a magas páratartalmú elhasznált levegő a szabadba vezetés előtt a hőjének jelentős részét átadja a beszívott friss, de hűs levegőnek. A Midea keresztáramú hővisszanyerővel való szellőztetéssel minimálisra csökkenthető a fűtési veszteség. Egy jól szigetelt épület rendszeres szellőztetése, akár megduplázhatja a fűtési költséget. A Midea hővisszanyerős készülék alkalmazásával az épületben állandóan friss, tiszta, alacsony páratartalmú levegő van. Nem kell tartani sehol a páralecsapódás következtében kialakuló penészesedéstől.

Ajánlott bejegyzések:

Rcool Solo – 2019 klíma

Tovább olvasom

Rcool Econic – 2019 klíma

Tovább olvasom